Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

       Η «ΜΕΛΙΣΣΑ», ένα έντομο τόσο μικρό αλλά τόσο χρήσιμο σε μας και τη ζωή.
       Ενώ συνήθως στη βιβλιογραφία διαβάζουμε ότι τα προϊόντα που μας δίνει η μελισσα είναι το μέλι, το κερί, η γύρη, ο βασιλικός πολτός και το δηλητήριο από το κεντρί της, προϊόντα τόσο χρήσιμα.....
aς αναλογιστούμε πόσα ακόμη δεν θα είχαμε χωρίς την παρουσία της. Αν σκεφτούμε ότι με την επικονίαση, που πιστεύω ότι είναι το σημαντικότερο δώρο που μας παρέχει δεν θα είχαμε ΤΡΟΦΗ αφού τα περισσότερα φυτά δεν θα καρποφορούσαν, ΦΑΡΜΑΚΑ αφού τα περισσότερα φάρμακα όσο κι αν η τεχνολογία προόδευσε ως βάση έχουν φυτικές πρώτες ύλες, ΡΟΥΧΑ και τόσα άλλα.

       Ας προστατέψουμε λοιπόν αυτό το «σύμμαχο» μας στη ζωή. Προσοχή στα φάρμακα, ΟΧΙ στους άσκοπους ψεκασμούς.

«Χωρίς τη μέλισσα ό άνθρωπος έχει μόνο 4 χρόνια ζωής. Όχι πια μέλισσες, όχι πια φυτά, όχι πια ζώα, όχι πια άνθρωπος….»
Άλμπερτ Αινστάιν

2 σχόλια:

Ερευνώντας και μαθαίνω είπε...

Σωστά
κάποιος μεγάλος είχε πει οτι η ζωή στο πλανήτη γη θα τελειώσει σε πολύ λίγο χρόνο μετά τον αφανισμό της μέλισσας !
Σχετικά με την ζυγαριά έχω γράψει ότι σε περίπτωση κλοπής της μόλις ενεργοποιηθεί από τον επίδοξο κλέφτη το πρώτο μήνυμα πηγαίνει στον πραγματικό ιδιοκτήτη(στο μήνυμα αυτό ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο αριθμός του κινητού του κλέφτη και άρα εντοπίζεται εύκολα και η θέση της ζυγαριάς και ο νέος...ιδιοκτήτης,η ζυγαριά ζυγίζει την φορά ΜΟΝΟ ΜΙΑ κυψέλη αυτήν κάτω από την οποία βρίσκεται και στέλνει όσα μηνύματα θέλουμε την ημέρα και σε όσα κινητά θέλουμε...φυσικά αν υπάρξει κλοπή π.χ μελιού ή πλαισίων από την μετρούμενη κυψέλη θα φανεί από το αμέσως επόμενο χρονικά μήνυμα που θα πάρουμε).

Επόπτης είπε...

Συμφωνώ
Καλώς ήρθες στην παρέα μας
Εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια