Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τι κάνουμε;

       Αν και το blog αυτό όταν ξεκίνησα για να το φτιάξω ο αρχικός μου σκοπός ήταν να είναι καθαρά μελισσοκομικό, σήμερα έλαβα ένα email και αποφάσισα να κάνω μια εξαίρεση και να το αναρτήσω προς γενικό προβληματισμό. Το αρχείο ήταν σε μορφή pdf και δεν μπόρεσα να το περάσω αυτούσιο. Το αντέγραψα και χωρίς να το τροποποιήσω ως κείμενο, σας το παρουσιάζω. (Υπάρχει τρόπος να αναρτηθεί αρχείο doc, excel, pdf κτλ; Αν γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία παρακαλώ ας μου την εξηγήσει!!)


       Ο Gerhard από την Γερμανία,  ο Franchua από την Γαλλία, ο Mario από την Ιταλία, και ο Johan από την Ολλανδία, ευχαριστούν από καρδιάς όλους εμάς τους Έλληνες για την προτίμηση που δείχνουμε  στα εθνικά τους προϊόντα, και κατά επέκταση στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των και σαν επιβράβευση μας συμβουλεύουν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα, και τα νησιά μας, σπρώχνοντας μας στο Δ.Ν.Τ. για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα.
Αντίθετα ο Νίκος από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος από τις Σέρρες, ο γαμπρός μας ο Γιάννης, ο γιος μας ο Θοδωρής, ακόμα ακόμα και εμείς οι ίδιοι, βγαίνουμε στην ανεργία για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για την προτίμηση μας στα ξένα προϊόντα, και στα ξένα super markets  (Lidl,  Aldi, Carrefour,  dia)
Φανταστείτε πόσα εκατομμύρια η και δισεκατομμύρια ευρώ ακόμα, πηγαίνουν κάθε χρόνο στον Gerhard, στον Franchua, στον Mario  και στον Johan και αυτό γιατί, ή από άγνοια, ή από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα. Μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινά, όπως  γάλα  τυρί, κασέρι, γιαούρτι,  σαπούνια,   χαρτιά υγείας, και κουζίνας,  μακαρόνια , μπύρες, αναψυκτικά, ποτά μαρμέλαδες, τσιγάρα, σοκολάτες,  παγωτά, μπισκότα, οδοντόκρεμες.

Τόσο απλά..
       Φανταστείτε τώρα ότι όλοι οι Έλληνες αγοράζουν μόνο Ελληνικά ζυμαρικά, και  η βιομηχανία Μέλισσα, για παράδειγμα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της.
Σίγουρα θα χρειαστεί περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα περισσότερο σιτάρι (αγρότες). Σίγουρα κάποιους παρά πάνω υπαλλήλους θα πρέπει να προσλάβει. Σ΄αυτούς τους νεοπροσλαμβανόμενους  φανταστείτε λέει, να είναι το παιδί σας, που ψάχνει δουλειά. Η ακόμα  ακόμα και εσείς οι ίδιοι και όλα αυτά επειδή αγοράζατε μακαρόνια Μisko, η Μελισσα, και όχι μακαρόνια Barilla  η μακαρόνια Lidl.
Τυχαίο?????   Δεν  νομίζω!!!
Στο τέλος τέλος ας το δούμε και εγωιστικά.
Τρωει ο Ιταλός μακαρόνια Μελισσα?? 
Πίνει καφέ Λουμίδη??
Πίνει ο Γερμανός μπύρα Mythos??
Τρώει λουκάνικα Τζουμάγιας??
Πίνει ο Ολλανδός γάλα Μεβγαλ??
Τρώει κασέρι Τρικαλινό??
Πίνει ο Γάλλος  Ελληνικό κρασί η τσίπουρο???
Γιατί να παίρνουμε εμείς τα δικά τους προϊόντα?
Για να  μειώνουμε την ανεργία τους?
Μπορεί τα ξένα μερικές φορές να είναι φθηνότερα. Τα χρήματα αυτά όμως ξαναγυρίζουν σε εμάς διπλά και τρίδιπλα. Ειδικά τα δύσκολα χρόνια που έρχονται λόγω Δ.Ν.Τ.
Επειδή οι πολιτικοί μας δεν θέλουν, αλλά και δεν μπορούν επίσημα λόγω Ευρωπαϊκής ένωσης, να μποϋκοτάρουν τα ξένα προϊόντα, ας κάνουμε εμείς  μόνοι μας μια προσπάθεια να αλλάξουμε τις αγοραστικές μας συνήθειες. Είναι απλό. Από αύριο προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα αλλά και Ελληνικά super markets.
       Τα Ελληνικά προϊόντα τα αναγνωρίζουμε από το barcode.
 Όλα τα Ελληνικά  προϊόντα  στο barcode τους  τα τρία  πρώτα νούμερα είναι  5 20

  1. Αντί παγωτά Algida η Ηaagen-Dazs αγοράστε  Έβγα ,  Κρι Κρι,   δέλτα.
  2. Αντί βούτυρα Αdoro,Lurpak, προτιμήστε  βιταμ, αγνο, Κερκυρας.
  3. Αντί προσουτο και σαλάμια Lidl , πάρετε Νικας, Υφαντης, creta farm, Έδεσμα
  4. Αντί μπύρες, Carlsverk, Bud, stella artois  υπάρχουν οι Mythos Βεργίνα, Fix, Alfa.
  5. Aντί  Νoutela υπάρχει η Μerenta
  6. Αντί γάλατα Νουνου,Βεροπουλου, Lidl, προτιμήστε Αγνό, Μεβγαλ, Ολυμπος, Κουκακη
  7. Αντί ουίσκι,  βότκα, αγοράστε  κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, Ελληνικά κρασιά.
  8. Αντί σόδα Tuborg, Perrier, evian, έχουμε Σουρωτή, δουμπια, ξινό νερό
  9. Αντί coca cola, fanta, srite υπάρχουν αναψυκτικά  εψα, ηβη, Νιγριτα,Lux.
  10. Αντί ζυμαρικά Barilla και Lidl προτιμήστε αβεζ, μέλισσα, Μίσκο.
  11. Αντί οδοντόκρεμες Colgate, Aim υπάρχουν  kolynos, aquafresh, oulodent.
  12. Aντί χαρτί υγειάς και κουζίνας Lidl  και zewa αγοράστε Diana, softex.
  13. Αντί καθαριστικά Ava, Azax, υπαρχουν τα planet, trylet Εύρυκα
Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.

7 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Τις ευχες μου για το νεο blog,απο το ομορφο νησι σου που εζησα 6 χρονια....

kkokinos είπε...

Καλοριζικο το blogg και καλες αναρτησεις,οσο για την αναρτηση σου πιστευω οτι το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα!!! Αυτα και καλοριζικο και παλι

Ανώνυμος είπε...

Oι προτροπές είναι για τα πανηγύρια!Αντί για Barilla να αγοράσουμε Μίσκο; Αφού την έχει αγοράσει η Barilla!Ποιά η διαφορά λοιπόν;Να μην αγοράζουμε coca cola; και τότε οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της εταιρείας στην Ελλάδα δεν θα απολυθούν;Να πάρουμε τα αλλαντικά Νίκας αλλά όχι το παριζάκι του Lidl που του το φτιάχνει ο Νίκας!Να πάρουμε τα σαλάμια Έδεσμα αλλά όχι του Lidl που του τα φτιάχνει το Έδεσμα!!!
Όσο για τον κωδικό δεν διασφαλίζει απόλυτα πως τα προιόντα είναι Ελληνικά αλλά πως συσκευάζονται στην Ελλάδα.Μόνο όταν αναφέρεται γραπτώς πως το προιόν παράγεται & συσκευάζεται στην Ελλάδα ή όταν έχει ειδική σήμανση Ελληνικό προιόν , σημαίνει πως είναι Ελληνικό προιόν.
Αφήστε τις χαζομάρες και τα ψευτοεμπάργκο τροφίμων δεν ευθύνονται οι ξένοι για την εμπορική ανυπαρξία στο εξωτερικό των τροφίμων που αναφέρεται ευθύνεται η πολιτική αυτών των εταιρειών και όχι πως δεν θέλουν οι ξένοι!!!Ούτε εμείς αγοράζουμε όλα τα προιόντα τους , παίρνουμε όσα πιάνουν στην αρεσκεία μας.
Αλλά για τις τιμές και την ποιότητα αυτών που προτείνεται δε λέτε τίποτα.Να σκέφτεστε λιγάκι τι γράφετε ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία πιστεύω είναι το "χρήμα" να κυκλοφορεί στη χώρα μας και όχι να φεύγει εκτός. Αν μια πολυεθνική απασχολεί σήμερα Χ άτομα, έκλεισε μικρομάγαζα που οι ιδιοκτήτες και οι τυχόν εργαζόμενοι του ήταν πολλαπλάσιοι και το χειρότερο είναι ότι όλοι επένδυαν τα έσοδα τους πάλι στη χώρα μας. Σήμερα λίγο οι αλλοδαποί λίγο οι πολυεθνικές το χρήμα φεύγει εκτός, και αυτό είναι το πρόβλημα. Οι τιμές σήμερα δε θα έλεγα ότι είναι και οι καλύτερες δυνατές όσο για την ποιότητα… Καλή ποιότητα έβρισκες, βρίσκεις και θα βρίσκεις πάντα.

lesvos_honey είπε...

Παιδία ευχαριστώ για την επίσκεψη σας στο blog μου. Το blog όπως αναφέρω στην αρχή της ανάρτησης μου είναι μελισσοκομικό και κάνοντας μια "εξέρεση" ανάρτησα ένα email που έλαβα. Η γνώμη του καθένα είναι σεβαστή και κατά τη γνώμη μου πρέπει να εκφράζεται. Επειδή κατά τη γνώμη μου, αλήθειες υπάρχουν και στο email αλλά και στα σχόλια καλό θα ήταν αυτά να γίνονται κόσμια και όχι ανώνυμα. Η γνώμη όλων μπορεί να εκφράζεται αλλά και να δέχεται τις κριτικές όλων.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Νικηφόρε
καλώς σε βρίσκω στη μεγάλη παρέα των μελισσοblog.
Καλές αναρτήσεις και καλά μέλια να έχεις.

πατεντιάρης είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά,
με υγεία κι ευτυχία !!!