Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΓΥΡΗ

      Καιρό είχα να κάνω μια ανάρτηση και με την ευκαιρία της χθεσινής μελισσοκομικής επιθεώρησης - "συγκομιδή γύρης" φωτογράφισα και σας παρουσιάζω το "μποτιλιαρισμα" που παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη κυψέλη μου. Θα ήθελα τον σχολιασμό σας, δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Γιατί οι μέλισσες δεν μπαίνουν μέσα στην κηψέλη τους, να είναι λόγο πληθυσμού, δεν χωράνε να περάσουν από την είσοδο?  Πρώτα να σας αναφέρω ότι την πόρτα της γυρεοπαγίδας την κλείνω πριν αρχίσουν οι μέλισσες την πρωινή τους έξοδο και την ανοίγω το απόγευμα. Αυτό το αναφέρω επειδή αυτές οι μέλισσες θεωρώ ότι χώρεσαν.... και βγήκαν από την πόρτα και λέω "θεωρώ" γιατί κάποιες θα βγήκαν και από τις πλαϊνές τρύπες.
       Αν το απόγευμα δεν ανοίξω την πόρτα και δεν χαλάσω το "τσαμπί" που φαίνεται στη φωτογραφία θα μείνουν έξω. To σκαφάκι βέβαια το γεμίζουν .. .
       Με την ευκαιρία να σας πω και κάτι που εφαρμόζω και με διευκολύνει. Αν παρατηρήσετε στη φωτογραφία, πάνω στο ξύλο και δεξιά της γυρεοπαγίδας υπάρχει ένα καπάκι. Στις γυραιοπαγίδες μου στη θέση της τρύπας κολλάω το πάσο και το καπάκι από χυμούς όπως στη συγκεκριμένη ή από μπουκάλια αναψυκτικών.   Έτσι δεν χρειάζεται να ψάχνω ξυλάκια κτλ που να εφαρμόζουν στην τρύπα τα οποία μπορεί και να πέσουν, να χαθούν και να καθυστερούμε. 

1 σχόλιο:

Βαγγέλης Ζλατίντσης είπε...

Έξυπνο. Θα το δοκιμάσω και γω..