Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΠΛΗΞΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Πριν ένα μήνα περίπου και αφού ο καιρός προσφε­ρόταν για προετοιμασία, συντήρηση και προγραμματισμό της φετινής χρονιάς, αγόρασα μερικά 16άλιτρα λινέλαιο και με τη μέθοδο της εμβάπτισης ξεκίνησα να «λαδώνω» μερικές καινούριες κυψέλες. 
Η δουλειά δεν τελείωσε, σκέφτηκα ότι το επόμενο σαββατο­κύριακο θα συνέχιζα και με τις υπόλοιπες. Το επόμενο λοιπόν Σάββατο πρωί πρωί ξεκίνησα για τον παλιό στάβλο όπου θα συνεχιζόταν η εργασία του λαδώματος. Με το που φτάνω με περίμενε μια έκπληξη. Φαίνεται πως από τον χώρο εργασίας μου πέρασε το Δ.Ν.Τ. σκέφτηκα. Τις κυψέλες που είχα περάσει με λινέλαιο, τα ποντίκια άρχισαν και τις έτρωγαν. Ομολογουμένως υπάρχουν πολλά, παρόλο που στο χωράφι μπορεί να υπάρχουν και 20 γάτες. Είχαν «ξύσει» στις γωνίες που είναι οι συνδέσεις, τους βατήρες πτήσης  τους είχαν κάνει με καμπύλη μπροστά και στις γωνίες ενώ  σε  ένα κινητό πάτο, μου έκανε εντύπωση, έφαγαν κυριολεκτικά όλη τη γωνία στο πίσω μέρος και σταμάτησαν όταν το καρφί φαινόταν περίπου ένα εκατοστό. 
Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι ότι τις άβαφες κυψέλες ούτε που τι πείραξαν. Θεώρησα ότι το φαινόμενο ήταν γνωστό, όταν το κουβέντιασα με κάποιους συναδέλφους, τους φάνηκε περίεργο. Αυτός είναι και ο λόγος της σημερινής ανάρτησης μου. Φωτογραφίες δεν σκέφτηκα να βγάλω αλλά επειδή αύριο σκοπεύω να πάω να προχωρήσω τις βαφές θα βγάλω μερικές και θα σας τις παρουσιάσω.

2 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Μάλλον τους μύρισε το λάδι και γι'αυτό τις έφαγαν έχει πέσει όπως λές και μαύρη πείνα

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

??????????
Καλή Αποκριά και Καλή Σαρακοστή.