Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

SUPER ΚΑΨΟΥΛΙΕΡΑ

       Οι γιορτές πέρασαν και όπως γίνεται πάντα, μετά από τη ξεκούραση των ημερών.... Προγραμματισμός και δουλειά.
       Πολλές φορές κατά τη συρμάτωση των πλαισίων έχουμε διαπιστώσει το σύρμα να σχίζει το πλαίσιο με αποτέλεσμα και το πλαίσιο να καταστρέφεται αλλά και το σύρμα να χαλαρώνει !! Φυσικά λύσεις για το πρόβλημα αυτό υπάρχουν... 
       Με τη χρήση ενός καρφωτικού βάζουμε  "διπλόκαρφα" δίπλα στις τρύπες του πλαισίου και το σύρμα σταματάει στο διπλόκαρφο. Μια άλλη λύση είναι η τοποθέτηση καψιλιών  στο εσωτερικό της κάθε τρύπας του πλαισίου.
Εγώ εφαρμόζω τη δεύτερη μέθοδο και μάλιστα είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Στο διαδύκτιο κατά καιρούς  έχουν παρουσιαστεί κάποιες κατασκευές, αλλά και στο εμπόριο υπάρχουν συσκευές που βάζουν τα καψίλια στο πλαίσιο (δεν έτυχε να χρησιμοποιήσω κάποια και δεν έχω γνώμη).
       Θα ήθελα λοιπόν μιας και η εποχή είναι κατάλληλη για τέτοιες εργασίες να σας παρουσιάσω έναν απλό τρόπο εφαρμογής, γιατί πολλές φορές, απλές εργασίες, όταν γίνονται με λάθος τρόπο μας αποθαρρύνουν με ότι συνεπάγεται αυτό.


Αυτά που χρειαζόμαστε είναι:
  •      ένα καρφί λεπτό, με κεφάλι (να περνάει το καρφί μέσα στο καψίλι, αλλά όχι και το κεφάλι του) 
  •      ένα σφυρί μικρό  
  •      καψίλια

Η διαδικασία είναι απλή:
περνάμε το καρφί μέσα στο καψίλι (από τη σωστή πλευρά) στη συνέχεια μέσα στην τρύπα από το πλαίσιο και το «καρφώνουμε».  Βγάζουμε το καρφί και συνεχίζουμε με το επόμενο καψίλι εφαρμόζοντας την ίδια διαδικασία.
Το καρφί δηλαδή χρησιμοποιείται ως "οδηγός" του καψιλιού. 

Το ωραίο είναι, ότι ακόμη και αν η τρύπα στο πλαίσιο είναι ψιλοβουλομένη ή κακοανοιγμένη συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Εδώ βλέπουμε ότι οι τρύπες στο πλαίσιο είναι πολύ μικρές.

1 σχόλιο:

evangelos naxios είπε...

Καλημερα Νικηφορε,πολυ ωραια!
Για τις τρυπες εκτος το τρυπανι,μηπως καμια εξυπνη πατεντα?

το καρφι μπορουμε να το αντικαταστησουμε,μ'ενα κατσαβιδι κατάλληλου παχους αφου πρωτα το τροχησουμε ή αυτο το σουβλι που εχει ο τσαγκάρης.